top of page

Takeaway Lent 18-4: bimbimbap


Op donderdagen ben ik als cateraar regelmatig in Lent te vinden. Een aantal bekenden waren steeds benieuwd naar mijn maaltijden. En zo is het idee ontstaan om óók in Lent maandelijks een takeaway te organiseren. Donderdag 18 april is het weer zover... dan zijn er weer dagverse lekkere maaltijden af te halen in de Frankrijkstraat. Dit keer: vegetarische Koreaanse bimbimbap!


Wat is bimbimbap? Het doet een beetje denken aan een pokébowl, maar bij bimbimbap is het idee dat je alle ingrediënten mixt. Letterlijk betekent het gemixte rijst. In Korea is het gangbaar dat je er een rauw ei bij krijgt. Door de stoom van de groenten en als je alles vervolgens gaat mixen, gaart het ei.


Toch zie je minstens zo vaak de variatie met een gebakken ei. En dat is ook hoe jij jouw bimbimbap mee naar huis krijgt. Heel eerlijk: ik mix de ingrediënten slechts een beetje. Omdat ik het lekker vind om de verschillende smaken ook apart te kunnen proeven. De rijst zit trouwens verstopt onder het ei!


Elke groente in dit gerecht is afzonderlijk bereid met smaakmakers als knoflook, sesamolie, sojasaus, gember, rijstazijn, gochugaru (Koreaanse pepervlokken), bosui, zeewier en sesamzaad. Naast je bowl krijg je nog een apart bakje met gochujangsaus, om het gerecht naar smaak nog wat pittigheid te geven.


Voor kinderen bied ik een minibowl aan met ingrediënten in overleg. Een bimbimbap zonder pittigheid? Geen probleem! Misschien wat paprika erbij? Ik stel graag een speciale bowl samen, op basis van wat jouw kind lekker vindt!

Edamameboontjes, komkommer, ei en rijst, zijn misschien al een lekkere basis.


Bestellen kan tot woensdag 13.00 uur via Whatapp op: 06-42134931.

Hier is alle verdere info te vinden over de bimbimbap van donderdag:


Wil je op de hoogte blijven van de (maandelijkse) takeaway in Lent? Dan kun je je via bovenstaande link inschrijven voor de nieuwsbrief. Klik daarvoor in het menu linksboven op 'subscribe' en dan wijst het zich vanzelf. Hopelijk tot snel!Comments


bottom of page