top of page

Compostvakken in mijn volkstuin

Bijgewerkt op: 28 nov. 2018


Yes, dankzij goede hulp is het gelukt! In mijn volkstuin sieren voortaan twee compostvakken. De bedoeling is dat vanaf nu al het groente- en fruitafval hierheen zal gaan. Als cateraar probeer ik ook na te denken hoe ik zo duurzaam mogelijk kan ondernemen. En dit is weer een stap in de goede richting. In Den Bosch wordt groenafval gek genoeg niet apart opgehaald. En op deze manier belandt het dan gelukkig niet meer bij het restafval. Scheelt veel afval!


Compost is ook waardevol voor de tuin: hoe mooi zou het zijn om over een aantal maanden mijn eigen compost te oogsten, die weer gebruikt kan worden in de tuin! Bij optimale omstandigheden zou je binnen 6 - 12 maanden de eerste compost kunnen oogsten. Ondertussen heb ik al veel gelezen over composteren: hoe ga je te werk, waar moet je op letten, wat mag er wel en niet op?


Ik ben heel benieuwd of die mix van pompoenresten, herfstbladeren (droog materiaal), groen blad (stikstofrijk materiaal), biologische aardappelschillen, takjes, champignons die niet meer goed waren, broccolistelen en wat al niet meer.... over een tijd is omgevormd tot fijne, kruimelige, voedzame en naar bosgrond geurende compost. Geduld, geduld...

Comments


bottom of page