Laatst ontdekte ik tot mijn schrik dat er slechts één aspergerecept op de blog stond. Beetje sneu voor de aspergeliefhebbers onder jullie! En laat ik mezelf niet vergeten. Want zodra de eerste asperges er zijn, probeer ik er zo vaak mogelijk van te genieten. Nieuwe recepten zijn dan gelukkig zo bedacht. En jaaa, ze komen eraan hoor! Vandaag eerst een met knapperige groene asperges oké?
Lunchen met asperges, waarom ook niet? Ik had er veel in huis gehaald en dan moeten ze natuurlijk wel op. Hier op een pitabroodje met hummus, rucola, bospeen én gebakken halloumi. Lekker makkelijk en snel. Ik kocht een pittige halloumi met chilipeper, maar met een beetje sambal kom je er ook wel!
Ingrediënten voor 1 broodje
– 1 volkoren pitabroodje
– 4 dikke of 6 dunne groene asperges
– 2 plakjes chili-halloumi*
– een beetje hummus
– handje rucola
– 1 bospeen
– olie om te bakken
– versgemalen peper
– drupjes vers citroensap
* óf halloumi die je op smaak brengt met beetje sambal
Bereiding
1. Toast het pitabroodje tot het krokant is.
2. Breek de onderkant van de groene asperges en spoel ze even af onder de kraan. Verhit olie in een brede bakpan en bak de asperges ongeveer 6-7 minuten op middelhoog vuur. Rol ze geregeld om, zodat ze aan alle kanten bakken.
3. Bak naast de asperges, in de laatste 2,5 minuut, de halloumi aan beide kanten lichtbruin.
4. Snijd ondertussen de bospeen in julienne-reepjes.
5. Geef de groene asperges een paar drupjes citroensap en breng op smaak met versgemalen peper.
6. Snijd het pitabroodje bijna helemaal open en besmeer royaal met hummus, leg er de rucola en bospeen op en maak af met de groene asperges en halloumi.
Bron: Lepeltje Liefde








Geef een reactie