Volgens mij is het wel weer eens tijd voor een zoet recept, vinden jullie ook niet? Eigenlijk zat ik te denken aan een kersencake met bietjes. Maar tijdens het bakken gooide ik mijn plan om en maakte heel iets anders. Schijnt een typisch trekje te zijn van een Tweelingen. Daarom moest ik denken aan een bijbaantje dat ik ooit had ik een bakkerij. Ik had wel vaker baantjes die maken hadden met eten.
Het kwartje viel alleen nog niet om dáár misschien iets meer mee te doen. Ik zat in mijn periode van 12 opleidingen en 13 ongelukken. Ik weet nog goed dat mijn baas me analyserend in de ogen keek en zei: “jij bent ook echt een Tweelingen hè!” Nuchter als ik was ging ik er verder niet op in. Maar tijdens mijn opleiding Journalistiek werd ik er opnieuw op gewezen, wat dan?
Tijdens een van de eerste lessen vroeg de docent “Mag ik eens handen zien wie van jullie Tweelingen is?” Er gingen meerdere handen de lucht in. Maar ik ben er pas meer over gaan lezen door een relatie met een echte Tweelingen-man. IK. Eigenlijk de persoon die dus NIKS had met sterrenbeelden. Nu denk ik weleens dat veel bloggers, net als ik, misschien ook wel geboren zijn tussen 22 mei en 21 juni.
Communiceren is namelijk het kernwoord dat een Tweelingen typeert. Maar bijvoorbeeld ook: veelzijdigheid, nieuwsgierigheid en een drang naar afwisseling. Ik houd ervan dat elke blog weer een soort nieuw project is. Ook omdat ik niet het talent heb om heel lang en grondig met hetzelfde onderwerp bezig te zijn (of hooguit in fases). Daar ben ik dus te ongeduldig en vluchtig voor.
Geurige en lichte zomercake
Horoscopen sla ik over, maar ik vind het wel grappig dat ik mezelf (mijn goede en slechte kanten) beter ben gaan begrijpen door mijn sterrenbeeld. En ja, met de kersencake is het goedgekomen. Ik doe het namelijk wel vaker: ergens aan beginnen en dan pas spontaan beslissen wat ik precies ga maken. Omdat ik zin had in een lichte cake, maakte ik een kersencake met onder andere kokosolie en kwark. Eigenlijk een hele simpele cake.
Maar oh zo lekker en geurig door de vanille, venkelzaad, lavendel en sinaasappelschil. Ik heb het venkelzaad en de lavendel tot poeder gemalen in mijn koffiemolentje, daarom proef je ze in de cake maar heel subtiel terug. Met een vijzel kan dit natuurlijk ook. Een cake met verse kersen is gewoon niet te weerstaan. Dus als je dit weekend zin hebt om te bakken…
Ingrediënten voor 12 stukken cake
– 145 g spelbloem
– 80 g amandelmeel
– 1 flinke tl bakpoeder
– 100 g gesmolten kokosolie
– 2 kleine eieren op kamertemperatuur
– 125 g rietsuiker
– 100 g kwark
– 300 g verse kersen
– 3 tl venkelzaad
– 1 tl gedroogde lavendelbloemen
– rasp van een sinaasappel óf citroen
– 1 tl vanille-extract
– snufje zout
– poedersuiker om te bestrooien
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ronde cakevorm met bakpapier met een opstaande rand.
2. Maal in een koffiemolentje óf vijzel de lavendelbloemen en het venkelzaad tot poeder óf zo fijn mogelijk.
3. Meng in een grote kom de speltbloem, amandelmeel, bakpoeder en zout. En mix met een handmixer in een andere kom de kokosolie, eieren, rietsuiker, kwark, lavendel, venkelzaad, vanille en de rasp van een sinaasappel.
4. Voeg nu de natte ingrediënten bij de droge en meng tot je een glad en dik beslag hebt.
5. Ontpit de kersen en snijd ze doormidden. Verdeel ze over de bodem van de cakevorm. Schep het dikke beslag er bovenop en smeer het zo goed mogelijk uit naar de hoeken.
6. Bak de cake ongeveer 50 minuten in de oven. En test even in het midden met een prikker of hij gaar is.
7. Laat de cake daarna op een rooster afkoelen. En draai hem daarna om, zodat je aan de bovenkant de kersen ziet. Geef ‘m wat poedersuiker en je kunt ervan genieten!
Bron: Lepeltje Liefde








Geef een reactie