In deze tweemaandelijkse rubriek komen steeds mijn favorieten van het web voorbij. Onder het mom van te leuk om niet te delen! Simpele ideeën, spannende recepten, groenteontdekkingen óf een mooi initiatief. Elke keer probeer ik weer een afwisselend lijstje te maken van dingen die mij opvielen. Deze keer kon ik natuurlijk niet om de kerstsfeer heen. Ho ho ho, kijk maar eens wat ik zoal tegenkwam!
Kiezen wordt misschien alleen maar moeilijker zo, met nog meer heerlijke ideeën, dus ik heb je alvast gewaarschuwd, haha. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om een bietensalade op te maken in de vorm van een kerstkrans! Of wat denk je van de geweldige combinatie van sinaasappel, pompoen en radicchio? Wil je niet missen hoor…
Fotocredits collage: Guardian (links), A Table for Two (rechts)
♥ Creabea? Vouw een groene servet in de vorm van een kerstboom. In de video-tutorial zie je hoe!
♥ Geweldig: deze feestelijk gepresenteerde bietensalade in de vorm van een kerstkrans. Scroll in het artikel even helemaal naar beneden om te lezen hoe je ‘m maakt.
♥ Kookboekenauteur Anna Jones deelde zes heerlijke vegetarische kerstrecepten op de site van de Guardian.
♥ Wat worden de culinaire trends van 2017? Denise Kortlever heeft het over zeewier, radijsjes in allerlei soorten en maten, groente als comfort food én nog veel meer!
♥ Nog op zoek naar een zalig nagerecht voor je kerstdiner? Ik bleef maar verlekkerd staren naar de kaneelpavlova’s van Ottolenghi. Zijn andere ideeën klinken ook goed trouwens.
♥ Naast de viswijzer is er nu óók de bijvangstwijzer. Als het aan de iniatiefnemers ligt zouden we ook eens vissoorten als schar óf geep (bijvangst) moeten gaan eten. Die worden (nog) onderbenut en dat is zonde!
♥ Met mijn zwak voor citrusvruchten viel ik als een blok voor deze salade. Klinkt zo goed: een spruitjessalade met sinaasappel en groene harissa vol spannende smaakmakers zoals karwijzaad.








Geef een reactie